Pyhä Henki

Pyhä Henki on yksi jumaluuden jäsen

Pyhä Henki on eri olento kuin Jumala ja Jeesus, mutta He kaikki ovat yhtä tarkoituksessa. Pyhä Henki auttaa meitä erottamaan oikean väärästä, lohduttaa meitä surussa ja auttaa meitä oppimaan tuntemaan Jumalan ja Hänen Poikansa.

Kuinka Pyhä Henki voi siunata elämäämme

Pyhä Henki voi auttaa meitä monin tavoin. Seuraavat ovat muutamia niistä.

1. Taivaallinen oppaamme

Kun jokin valinta tai päätös tuntuu selittämättömän hyvältä tai oikealta, se tarkoittaa, että Pyhä Henki auttaa meitä huomaamaan totuuden. Hengelliset tunteemme voivat opastaa valintojamme ja päätöksiämme. Toisinaan ne voivat jopa varoittaa meitä tai auttaa meitä välttämään vaaran.

2. Lohduttajamme

Pyhä Henki on lohdun lähde, kun olemme surullisia tai yksinäisiä. Hän voi tyynnyttää pelkomme ja auttaa meitä tuntemaan rauhaa, kun suremme. Kun pyydämme Jumalalta lohtua, voimme tuntea Pyhän Hengen voiman.

3. Opettajamme

Pyhä Henki voi auttaa meitä oppimaan asioita, jotka voivat muuttaa elämämme paremmaksi. Pyhä Henki auttaa meitä tietämään, että Jumala on todellinen, että Jeesus Kristus kuoli syntiemme vuoksi ja että me voimme saada anteeksi ja täyttyä ilolla.

4. Luonteemme rakentaja

Kun tunnemme Pyhän Hengen vaikutusta ja kuuntelemme Häntä, me kasvamme henkilökohtaisesti ja meistä tulee enemmän Jeesuksen kaltaisia. Me voimme kokea elämässä enemmän rakkautta, iloa, uskoa ja hyvyyttä. Raamatussa sanotaan, että ”Hengen hedelmää taas ovat rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä” (Gal. 5:22–23).

Pyhän Hengen vaikutuksen huomaaminen

Jumala viestii kanssamme Pyhän Hengen välityksellä. Pyhä Henki voi tulla luoksemme hyvien ajatusten ja ideoiden sekä rauhallisten, lohduttavien tunteiden muodossa. Kun meillä on hyviä ajatuksia ja tunteita, se tarkoittaa, että Jumala kannustaa meitä, näyttää meille totuutta ja antaa meille ohjausta.

Jokainen meistä tuntee Pyhän Hengen omalla tavallaan. Toisinaan sitä kuvataan Raamatussa hiljaiseksi, vienoksi ääneksi (ks. 1. Kun. 19:12), joka tuntuu mielessäsi lähes kuiskaukselta.

Pyhän Hengen vaikutuksen tunteminen useammin

Jos haluat olla avoin Pyhän Hengen vaikutukselle, usein on hyödyllistä rukoilla ja mietiskellä hiljaisessa paikassa. Voit myös tuntea Pyhän Hengen vaikutusta, kun rukoilet ja luet Raamattua ja Mormonin kirjaa. Kun varaat aikaa opiskella Jumalan sanaa, osoitat Hänelle, että haluat todella tuntea Hänet ja oppia Häneltä.

Mormonin kirja voi auttaa sinua tuntemaan Pyhän Hengen vaikutusta

Mormonin kirjassa on lupaus jokaiselle, joka lukee sitä ja rukoilee sen johdosta:

”Ja kun te nämä saatte, minä tahtoisin kehottaa teitä kysymään Jumalalta, iankaikkiselta Isältä, Kristuksen nimessä, eivätkö nämä asiat ole totta; ja jos te kysytte vilpittömin sydämin, vakain aikein, Kristukseen uskoen, hän ilmoittaa niistä teille totuuden Pyhän Hengen voimalla” (Moroni 10:4).

Jos vilpittömästi luet Mormonin kirjaa ja rukoilet sen johdosta, sinä tunnet Pyhän Hengen vahvistavan, että se on totta. Mormonin kirja voi auttaa sinua tietämään, että Jumala elää, että Hän rakastaa sinua ja että Jeesus on Vapahtajasi. Lähetyssaarnaajat voivat auttaa sinua oppimaan, kuinka voit tulla tuntemaan paremmin Pyhän Hengen vaikutusta ja kuinka voit kokea suurempaa rauhaa ja iloa elämässäsi.

Tilaa maksuton Mormonin kirja
Pyydä nyt