Kymmenen käskyä

Jumala haluaa, että meidän on hyvä olla. Hän on antanut meille käskyjä eli sääntöjä noudatettavaksi, jotta voimme elää onnellisempaa elämää.

Mistä ne ovat peräisin?

Jumala antoi kansalleen kymmenen käskyä siinä Raamatun osassa, jota kutsutaan Vanhaksi testamentiksi. Tuohon aikaan profeetta Mooseksen johtama ihmisryhmä oli juuri paennut orjuudesta. Kun Mooses rukoili Jumalalta apua, Jumala antoi hänelle kymmenen käskyä, joita me voimme yhä noudattaa tänä aikana.

1

Jumala haluaa sitä, mikä on sinun parhaaksesi. Jos pidät jotakin muuta elämässäsi tärkeämpänä kuin Häntä, Hänen on vaikeampaa siunata sinua.

2

Kaikki, mitä pidät Jumalaa tärkeämpänä, on ”jumalankuva”. Autoja, vaatteita, urheilua, jopa työtämme on vaarallista pitää tärkeimpinä asioina, koska ne ovat katoavia. Mutta Jumala ei koskaan katoa, ja siitä syystä meidän on parasta pitää tärkeimpänä Häntä.

3

Tämä voi tarkoittaa sitä, että käytät Jumalan nimeä kirosanana, tai se voi tarkoittaa, että sanot olevasi kristitty mutta et elä tai toimi niin kuin Jeesus haluaisi sinun toimivan.

4

Sunnuntai eli lepopäivä on päivä, jolloin me kaikki voimme mennä kirkkoon, palvella Jumalaa ja oppia, kuinka olla parempia ihmisiä ja kristittyjä. Lepopäivän pyhittäminen tarkoittaa sitä, että teemme parhaamme muistaaksemme Häntä koko päivän ajan.

5

Meidän on tärkeää osoittaa vanhemmillemme kunnioitusta. Se voi näyttää erilaiselta eri ihmisten kohdalla, mutta meidän tulee aina pyrkiä rakastamaan niitä, jotka ovat ensin huolehtineet meistä, ja huolehtia vuorostamme heistä.

6

Yksinkertainen, mutta tärkeä sääntö jokaiselle.

7

Mies ja nainen antavat toisilleen lupauksia, kun he menevät naimisiin. Nuo lupaukset ovat tärkeitä, ja niiden rikkominen aiheuttaa syvää murhetta. Noiden lupausten pitäminen auttaa miestä ja naista saamaan onnellisen avioliiton ja onnellisen elämän.

8

Jumalalle on tärkeää, että Hänen lapsensa ovat rehellisiä toisilleen. Varastamista on se, että otat mitä tahansa, mikä ei ole sinun, ja se on vastoin Hänen käskyään.

9

Tässä käskyssä on kyse rehellisyydestä. Jos valehtelet jollekulle, ”todistat valheellisesti” ja voit aiheuttaa vahinkoa itsellesi ja muille.

10

Toisen oman tavoitteleminen tarkoittaa, että olet niin kateellinen siitä, mitä jollakulla toisella on, että haluat sitä kiihkeästi. Toisen oman tavoitteleminen tekee ihmisestä onnettoman ja estää häntä pitämästä Jumalaa elämässään tärkeimpänä. Tämä käsky auttaa sinua lankeamasta tähän pahaan tapaan.