Mitä Pyhä Raamattu opettaa?

Pyhä Raamattu opettaa meille kautta historian, ettei Jumala koskaan lakkaa rakastamasta lapsiaan.

Raamattu on Jumalan sanaa

Raamattu on kokoelma pyhiä kirjoja, jotka muinaiset profeetat ja historioitsijat ovat kirjoittaneet. Nämä kirjoittajat tallensivat Jumalan ja Hänen kansansa välistä suhdetta yli 4 000 vuoden ajalta. Heidän innoitetut sanansa ovat se, minkä me nykyään tunnemme Pyhänä Raamattuna. 


Raamatussa olevien opetusten noudattaminen auttaa meitä tietämään, kuka Jumala on, oppimaan hyvistä ihmisistä, jotka rakastivat Häntä, ja ymmärtämään paremmin, kuinka Hän haluaa meidän elävän.

Raamattu opettaa Jeesuksesta

Jeesus Kristus on Jumalan Poika, joka tuli maan päälle pelastamaan meidät synnistä, murheesta, yksinäisyydestä, tuskasta, ja tekemään muutakin. Jeesus opetti hienoja opetuksia palvelemisesta ja rakkaudesta, ja Hän teki monia ihmeitä ollessaan maan päällä. Raamatusta me voimme lukea näitä kertomuksia ja oppia, kuinka voimme voittaa vaikeita asioita Jeesuksen avulla.

Tutkikaamme yhdessä Raamattua
Tapaa lähetyssaarnaajat

Raamatun opetukset ovat yhtä merkityksellisiä meille tänä aikana kuin ne ovat aina olleet. Rakastava Isämme taivaassa siunaa meitä, kun luemme Hänen sanaansa ja yritämme elää sen mukaan. Tunnet olevasi lähempänä Jumalaa, kun luet ja opit hänen rakkaudestaan sinua kohtaan lukuisissa Raamatun opetuksissa, jotka voivat auttaa meitä kohtaamaan päivittäiset haasteet.

Kymmenen käskyä

Raamatussa Jumala antoi kansalleen kymmenen käskyä eli lakia, joiden mukaan elää. Nämä käskyt vaativat meitä rakastamaan Jumalaa ja kohtelemaan muita kunnioittavasti. Ne kertovat meille myös, ettemme saa valehdella, varastaa, tappaa tai tehdä aviorikosta (ks. 2. Moos. 20). Jumala odottaa meidän noudattavan kymmentä käskyä yhä tänä aikana.

Korkeampi laki

Uudessa testamentissa Jeesus näytti meille paremman tavan seurata Jumalaa. Hän opetti, että sen lisäksi, että me pidämme kymmenen käskyä, meidän täytyy myös pitää ajatuksemme ja sydämemme puhtaana. Osoitamme uskovamme Jeesukseen ennen kaikkea noudattamalla Hänen kahta suurta käskyään – rakastaa Jumalaa ja rakastaa lähimmäistämme niin kuin itseämme.

Rakkaus

Mikä tärkeintä, Raamattu opettaa rakkaudesta. Kun luemme Raamatusta kertomuksia rakkaudesta, meistä voi tulla enemmän Jeesuksen kaltaisia. Me voimme huolehtia enemmän, palvella enemmän ja antaa anteeksi enemmän. Me voimme saada rakkautta Jumalaa, lähimmäisiämme ja jopa vihollisiamme kohtaan.

Toinen todistus Jeesuksesta Kristuksesta

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenet uskovat myös toiseen pyhään kirjaan, joka on tullut Jumalalta: Mormonin kirjaan. Raamatun tavoin se opettaa meille Jeesuksesta ja auttaa meitä vastaamaan joihinkin elämän vaikeimmista kysymyksistä. Yhdessä Raamattu ja Mormonin kirja antavat meille paremman ymmärryksen Vapahtajastamme ja rakkaudestamme Häntä kohtaan.

Katso, kuinka Mormonin kirja todistaa Jeesuksesta
Pyydä maksuton kappale

Yleisiä kysymyksiä

Ihmisillä on paljon kysymyksiä ”mormoneista” tai kunnioittavammin Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenistä. Napsauta tästä, niin näet koko luettelon.