Tapaa lähetyssaarnaajat

Olet saattanut nähdä heitä kotikaupunkisi kaduilla. He ovat kenties koputtaneet oveesi. Itse asiassa Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkossa on tälläkin hetkellä yli 65 000 kokoaikaista lähetyssaarnaajaa eri puolilla maailmaa. Mutta keitä he ovat? Mikä innoittaa heitä käyttämään elämästään jopa kaksi vuotta siihen, että he kertovat ihmisille Jeesuksesta? Ja mikä tärkeintä, mitä he voivat tehdä auttaakseen sinua?

Pyydä tapaamista lähetyssaarnaajien kanssa
Me teemme parhaamme vastataksemme hengellisiin kysymyksiisi ja auttaaksemme sinua pääsemään lähemmäksi Jeesusta Kristusta.
Tapaa lähetyssaarnaajat

Yleisiä kysymyksiä

Ihmisillä on paljon kysymyksiä ”mormoneista” tai kunnioittavammin Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenistä. Napsauta tästä, niin näet koko luettelon.

Lähetyssaarnaajia tulee kaikkialta maailmasta. Kuka tahansa mies tai nainen, joka täyttää vaaditut edellytykset, voi palvella kokoaikaisessa lähetystyössä asuinpaikastaan riippumatta.

Ei. Keneltäkään ei vaadita palvelemista lähetystyössä. Me uskomme, että lähetystyö on oppimisen, palvelemisen ja kasvamisen aikaa, joten siihen kannustetaan mutta sitä ei koskaan vaadita.

Eivät. Itse asiassa monet lähetyssaarnaajat maksavat itse oman lähetystyönsä. Lähetyssaarnaajat ja heidän perheensä jäsenet säästävät usein lähetystyötä varten vuosia etukäteen.

Ei. Itse asiassa ”vanhin” ei ole nimi vaan nimike. Miespuolisia lähetyssaarnaajia puhutellaan nimikkeellä ”vanhin”, ja sen jälkeen mainitaan heidän sukunimensä, ja naispuolisia lähetyssaarnaajia puhutellaan vastaavasti ”sisariksi”, minkä jälkeen mainitaan heidän sukunimensä. ”Vanhin” ja ”sisar” ovat arvostavia ja kunnioittavia nimikkeitä.

Eivät. Innoitetut kirkon johtohenkilöt määräävät kunkin lähetyssaarnaajan tietylle alueelle, jossa nämä palvelevat. Jotkut jäävät kotimaahansa ja toiset lähtevät ulkomaille, mutta kaikki lähetyssaarnaajat palvelevat tietäen, että kutsu on tullut viime kädessä Jumalalta.

Päivästä riippuen lähetyssaarnaajat voivat käydä ihmisten luona, toimia vapaaehtoisina paikkakunnalla, opettaa Jumalasta ja niin edelleen. Heillä on aina aikaa auttaa sinua.

Pareittain työskenteleminen pitää lähetyssaarnaajat paremmin turvassa. Se on myös malli, jonka Jeesus antoi: ”Jeesus kutsui kaksitoista opetuslastaan luokseen lähettääkseen heidät matkaan. Heidän tuli lähteä kaksittain.” (Mark. 6:7.)

Eri puolilla maailmaa on yli 65 000 kokoaikaista myöhempien aikojen pyhien lähetyssaarnaajaa. Asuinpaikkakunnallasikin saattaa olla lähetyssaarnaajia.