Keitä lähetyssaarnaajat ovat?

Lähetyssaarnaajat ovat Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäseniä, jotka jättävät kotinsa puolentoista vuoden tai kahden vuoden ajaksi palvellakseen muita ja kertoakseen evankeliumista.

Lähetyssaarnaajia tulee kaikkialta maailmasta. He ovat joko nuoria aikuisia tai eläkkeellä olevia aviopareja. Mutta olipa heidän ikänsä mikä tahansa, heidän vaikuttimensa on vilpitön – he jättävät kotinsa ja perheensä jopa kahden vuoden ajaksi tehdäkseen sitä, mitä Jeesus opetti apostoleilleen:

Ihan tavallisia ihmisiä… enimmäkseen

Lähetyssaarnaajat ovat kaltaisiamme tavallisia ihmisiä. Ennen kuin he lähtivät lähetystyöhön, he olivat opiskelijoita, työntekijöitä, urheilijoita, lukutoukkia, muusikkoja ja – no, ajatus lienee käynyt selväksi. Lähetystyönsä jälkeen he palaavat kotiin päättämään opintonsa, tekemään työtä, perustamaan ja kasvattamaan perheen ja elämään ihan tavallista elämää.

Kaksittain

Näet useimmiten lähetyssaarnaajia pareittain, minkä tarkoituksena on pitää heidät turvassa ja noudattaa mallia, jolla Jeesus lähetti matkaan sanansaattajansa:

Lähetyssaarnaajilla on toveri, minne he sitten menevätkin. Tämä auttaa heitä pysymään turvassa ja keskittymään yhteen asiaan: auttamaan muita tulemaan lähemmäksi Jumalaa.

Pyydä tapaamista lähetyssaarnaajien kanssa
Me teemme parhaamme vastataksemme hengellisiin kysymyksiisi ja auttaaksemme sinua pääsemään lähemmäksi Jeesusta Kristusta.
Haluatko, että tuomme Mormonin kirjan ovellesi?

Yleisiä kysymyksiä

Ihmisillä on paljon kysymyksiä ”mormoneista” tai kunnioittavammin Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenistä. Napsauta tästä, niin näet koko luettelon.

Jokaisella Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenellä on velvollisuus kertoa evankeliumista; jokainen tekee kuitenkin aina itse päätöksen palvella kokoaikaisessa lähetystyössä. Etenkin nuoria kannustetaan palvelemaan lähetystyössä, koska se on suurenmoinen tilaisuus oppia, palvella ja kasvaa.

Eivät. Itse asiassa monet lähetyssaarnaajat maksavat itse oman lähetystyönsä. Usein he säästävät siihen vuosia etukäteen. Joskus perheet tekevät taloudellisia uhrauksia auttaakseen lähetyssaarnaajaa lähtemään lähetystyöhön.

Ei. Itse asiassa ”vanhin” ei ole nimi vaan miespuolisten lähetyssaarnaajien nimike. Naispuolisia lähetyssaarnaajia puhutellaan vastaavasti ”sisariksi”, ja sen jälkeen mainitaan heidän sukunimensä. ”Vanhin” ja ”sisar” ovat arvostavia ja kunnioittavia nimikkeitä.

Eivät. Innoitetut kirkon johtohenkilöt määräävät kunkin lähetyssaarnaajan tietylle alueelle, jossa nämä palvelevat. Jotkut jäävät kotimaahansa ja toiset lähtevät ulkomaille, mutta kaikki lähetyssaarnaajat palvelevat tietäen, että kutsu on tullut viime kädessä Jumalalta.

Päivästä riippuen lähetyssaarnaajat voivat käydä ihmisten luona, toimia vapaaehtoisina paikkakunnalla, opettaa Jumalasta ja niin edelleen. Heillä on aina aikaa auttaa sinua.

Pareittain työskenteleminen pitää lähetyssaarnaajat paremmin turvassa. Se on myös malli, jonka Jeesus antoi: ”Jeesus kutsui kaksitoista opetuslastaan luokseen lähettääkseen heidät matkaan. Heidän tuli lähteä kaksittain.” (Mark. 6:7.)

Eri puolilla maailmaa on yli 65 000 kokoaikaista myöhempien aikojen pyhien lähetyssaarnaajaa. Asuinpaikkakunnallasikin saattaa olla lähetyssaarnaajia.

Tutki lisää aiheita

Jeesuksen Kristuksen seuraaminen

Kuka Jeesus Kristus on? Jeesus on maailman Vapahtaja. Kun seuraamme Häntä, me koemme enemmän rauhaa ja onnea elämässä.

Kuinka rukoilla

Rukoileminen on yksinkertaisempaa kuin ehkä ajatteletkaan. Jumala on olemassa, ja Hän kuulee rukouksesi ja vastaa niihin.

Evankeliumin periaatteet

Evankeliumin ydinperiaatteita ovat usko, parannus, kaste ja Pyhän Hengen lahjan saaminen.

Mikä on Mormonin kirja?

Mormonin kirja on toinen todistus Jeesuksesta Kristuksesta.

Sunnuntain jumalanpalvelukset

Kirkko on pakopaikka arkielämän kaaoksesta. Kun osallistumme kirkon kokouksiin, saamme aikaa keskittyä palvelemaan Jumalaa ja rakastamaan lähimmäisiämme. Se on hengellistä latautumista ja erinomainen keino auttaa meitä pitämään Jeesus elämässämme etualalla ja keskipisteenä.

Kuinka voin tulla jäseneksi?

Ihmiset voivat saada tietoa Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta monin tavoin. Voit osallistua kirkon kokouksiin, kysyä ystäviltäsi, jotka ovat jäseniä, mihin he uskovat, tai tavata lähetyssaarnaajamme. Kun olet saanut tietoa Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta ja haluat liittyä jäseneksi, voit päättää mennä kasteelle.

Mitä Pyhä Raamattu opettaa?

Pyhä Raamattu opettaa meille kautta historian, ettei Jumala koskaan lakkaa rakastamasta lapsiaan.

Mitä Jeesuksen kirkolle tapahtui?

Kun Jeesus oli maan päällä, Hän perusti kirkkonsa. Tuo sama kirkko on olemassa nykyäänkin.

Millainen on kirkkoyhteisömme?

Kirkko ei ole vain paikka, jossa me kunnioitamme Jumalaa – se on myös paikka, jossa me palvelemme Jumalaa. Ja yksi parhaista tavoista palvella Jumalaa on huolehtia ympärillämme olevista ihmisistä.

Vahvan perheen kasvattaminen

Perheen kasvattaminen on äärettömän palkitsevaa, mutta se voi olla vaikeaa, etenkin nykyajan maailmassa. Opi, kuinka voit vahvistaa perhettäsi ja pitää heidät keskittyneinä Jumalaan.