Ketkä kirjoittivat Mormonin kirjan?

Raamatun tavoin Mormonin kirjaa kirjoittivat monet eri henkilöt.

Mormonin kirja on itse asiassa kokoelma historiallisia kirjoituksia, jotka ovat siirtyneet yhdeltä kirjoittajalta toiselle. Ensimmäinen kirjoittaja oli profeetta Nefi, joka lähti Jerusalemista perheensä kanssa noin vuonna 600 eKr. ja purjehti Amerikan mantereelle. Nefi luovutti aikakirjan nuoremmalle veljelleen Jaakobille, joka antoi sen pojalleen Enosille. Jokainen kirjoittaja antoi aikakirjan aina jollekulle, johon luotti.

Miksi se on nimeltään Mormonin kirja?

Satojen vuosien jälkeen aikakirja annettiin Mormonille, joka oli sekä profeetta että sotapäällikkö. Mormon tiivisti kaikki kirjoitukset yhdeksi teokseksi, joka oli kaiverrettu ohuille metallilevyille. Hän antoi sille nimeksi Mormonin kirja. Ennen kuolemaansa Mormon antoi levyt pojalleen Moronille. Moroni lisäsi muutamia sanoja ja hautasi sitten levyt.

Joseph Smith käänsi Mormonin kirjan

Vuonna 1823 Moroni ilmestyi Joseph Smithille enkelinä ja kertoi hänelle, minne levyt oli haudattu. Joseph Smith käänsi levyt englannin kielelle Jumalan lahjan ja voiman avulla, ja Mormonin kirja julkaistiin Palmyrassa New Yorkin osavaltiossa Yhdysvalloissa vuonna 1830.

Sen jälkeen tämä pyhä kirja on käännetty yli sadalle kielelle ja sitä on painettu yli 150 miljoonaa kappaletta.

Tilaa maksuton Mormonin kirja
Pyydä nyt