Te voitte olla perhe ikuisesti

Perhe on iso osa Jumalan suunnitelmaa meidän onneksemme. Me synnymme perheeseen. Me pyrimme rakentamaan vahvat perhesuhteet. Koti voi olla paikka, jossa tunnemme saavamme tukea, turvaa ja rakkautta. Jumala ei halua perhesiteiden päättyvän, kun kuolemme. Temppelien ansiosta me voimme jälleen olla yhdessä perheemme kanssa seuraavassa elämässä.

Kunnes kuolema teidät erottaa?

Kun myöhempien aikojen pyhät solmivat avioliiton, he ymmärtävät, että avioliiton on tarkoitus kestää ikuisesti. Vihkiseremoniaan temppelissä sisältyvät sanat ”ajaksi ja koko iankaikkisuudeksi”, ei ”kunnes kuolema teidät erottaa”. Iankaikkista avioliittoa eivät kuitenkaan tee mahdolliseksi nämä sanat vaan Jumalan voima.

Jumalalla on voima liittää yhteen

Raamatussa Jeesus antoi kahdelletoista apostolille sinetöimisvoiman eli sinetöimisen ”avaimet”. Tuo voima tarkoittaa, että avioliitto ja monet muut suurenmoiset siunaukset voisivat kestää ikuisesti. Nuo ”avaimet” lukitsevat avioliiton yhteen. Mikään muu ei voi rikkoa tuota lukkoa kuin uskottomuus puolisoa tai Jumalaa kohtaan.

Kun Jumala palautti kirkkonsa Joseph Smithin välityksellä, Hän myös antoi Josephille sinetöimisvoiman. Kun aviopari vihitään myöhempien aikojen pyhien temppelissä, seremonian toimittava henkilö on saanut luvan käyttää tuota voimaa.

Kuinka voin vahvistaa perhettäni?
Maksutonta Raamatun opiskelua

Sinetöimisvoima ulottuu lapsiin

Lapset, jotka syntyvät temppeliavioliiton solmineelle avioparille, ovat automaattisesti ”sinetöityjä” vanhempiinsa. Perheet, jotka liittyvät Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkkoon myöhemmin elämässään, voivat myös mennä temppeliin, jotta heidät voidaan sinetöidä yhteen.

Esivanhemmat ja sukututkimus

Ikuisen perheen siunaus koskee muitakin kuin vain meitä tänä aikana. Entäpä isoisoäitisi isoisoäiti, jota ei ole koskaan sinetöity aviomieheensä ja lapsiinsa? Onneksi Jumalalle iankaikkiset perheet ovat niin tärkeitä, että Hän on suonut keinon varmistaa, että kaikki voidaan yhdistää rakkaimpiinsa ikuisesti.

Myöhempien aikojen pyhät etsivät tietoja esivanhemmistaan ja pitävät tarkoin kirjaa siitä, keitä on sinetöity. Kun he löytävät jonkun, jota ei ole sinetöity perheeseen, he menevät temppeliin ja ovat sijaisena sinetöimistoimituksessa tuon esivanhemman puolesta. Tuo esivanhempi voi valita, hyväksyykö hän sinetöimisen vai ei. Sinetöimisvoima on kuin ketju, joka liittää sukupolvet yhteen.

Opi, kuinka voit olla perheesi kanssa ikuisesti
Tapaa lähetyssaarnaajat