Mitä voit odottaa tapahtuvan kirkon jumalanpalveluksessa?

Miten minun pitäisi pukeutua?

Yritä vain näyttää siistiltä. Olet tervetullut sellaisissa vaatteissa, joissa tunnet olosi mukavaksi. Useimmat miehet käyttävät pukua tai kauluspaitaa ja solmiota, naiset käyttävät yleensä mekkoa tai hametta, ja myös lapset pukeutuvat yleensä siististi.

Tunnenko oloni vaivautuneeksi, jos olen yksin?

Monet jäsenistämme tulevat kirkkoon yksin joka viikko. Jos kuitenkin haluaisit tulla kirkkoon ensimmäisen kerran jonkun kanssa, ota yhteys lähimpään seurakuntaan. Sitä kautta löydät ystävän, jonka kanssa voit osallistua kokouksiin. Ensimmäinen kerta missä tahansa tilanteessa voi olla vaikeaa, mutta tutustut nopeasti muihin jäseniin ja tunnet olosi kotoisaksi.

Tietävätkö kaikki, että olen vierailija?

Se riippuu luultavasti sen seurakunnan koosta, jonka kokouksessa vierailet. Jotkin seurakunnat ovat niin suuria, etteivät seurakunnan jäsenet ehkä tajua, että olet vierailija. Toiset ovat niin pieniä, että kaikki jäsenet tuntevat toisensa ja huomaavat uuden tulokkaan ja toivottavat hänet tervetulleeksi. Kummin tahansa, älä epäröi esittäytyä tai esittää kysymyksiä. Kaikki ovat iloisia siitä, että olet siellä.

Millaisia jumalanpalvelukset ovat ja kuinka kauan ne kestävät?

Sunnuntaikokouksia on kaksi. Ensimmäinen tunti kirkossa on nimeltään sakramenttikokous. Me laulamme hengellisiä lauluja (laulukirjoja on saatavilla). Kokouksen alussa ja lopussa joku pitää rukouksen. Me nautimme sakramentin (eli ehtoollisen). Se koostuu leivästä ja vedestä, jotka siunataan ja jaetaan seurakunnan jäsenille. Me myös kuuntelemme, kun seurakunnan jäsenet pitävät eri evankeliumin aiheista ja mahdollisista henkilökohtaisista kokemuksistaan saarnoja, joita nimitetään ”puheiksi”. Sakramenttikokouksen jälkeen lapsille ja aikuisille on tarjolla erilaisia eri ikäryhmille tarkoitettuja luokkia. Jos et tiedä, minne mennä, kysy vain keneltä tahansa, niin hän auttaa sinua löytämään oikean luokkahuoneen.

Pitääkö minun lahjoittaa rahaa?

Ei. Me emme pyydä lahjoituksia emmekä kerää kolehtia.

Pitääkö minun osallistua?

Ei. Vierailijoiden ei edellytetä osallistuvan. Kun sakramentin leipä ja vesi jaetaan seurakuntalaisille, voit yksinkertaisesti antaa tarjottimen seuraavalle henkilölle. Muuten voitkin ottaa mukavan asennon ja vain nauttia jumalanpalveluksesta. Pyhäkoululuokassa opettaja pyytää usein vapaaehtoisia lukemaan. Ellet halua osallistua, niin älä nosta kättäsi.

Me varaamme sinulle paikan
Etsi sinua lähellä oleva kirkko