Sakramentti

Tärkein osa sunnuntaikokouksiamme on sakramentti (eli ehtoollinen).

Joka viikko leipä ja vesi siunataan ja annetaan seurakuntalaisille. Kun syömme ja juomme nämä Jeesuksen uhrin vertauskuvat, me lupaamme muistaa Hänen uhrinsa ja pyrkiä pitämään Hänen käskynsä. Se on suurenmoinen tilaisuus tuntea Jumalan rakkautta meitä kohtaan ja pyytää Pyhää Henkeä opastamaan ja lohduttamaan meitä.

Ensimmäinen sakramentti

Ristiinnaulitsemistaan edeltävänä iltana Jeesus kokoontui apostoliensa kanssa ja asetti sakramentin. Hän otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen heille sanoen: ”Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää tämä minun muistokseni.” (Luuk. 22:19.) Sitten Hän otti viiniä, siunasi sen ja antoi sitä heille sanoen: ”Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka vuodatetaan teidän puolestanne” (Luuk. 22:20).

Nykyään me nautimme sakramentin viikoittaisena muistutuksena uhrista, jonka Jeesus Kristus antoi. Tuon uhrin ansiosta me voimme saada syntimme anteeksi ja elää jälleen kuolemamme jälkeen.

Tule osallistumaan kirkon jumalanpalvelukseen. Kaikki vierailijat ovat tervetulleita.
Etsi sinua lähellä oleva kirkko

Lupaukset, jotka teemme nauttiessamme sakramentin

Kun nautimme joka viikko sakramentin, me lupaamme, että

1. olemme halukkaita ottamaan päällemme Jeesuksen nimen ja muistamaan Hänet aina (tämä tarkoittaa, että me yritämme edustaa Jeesusta sanoissamme ja teoissamme)

2. pidämme Hänen käskynsä.

Sakramentin nauttimisen siunauksia

Jos pidämme lupaukset, jotka olemme antaneet Herralle, meille luvataan Hänen Pyhän Henkensä johdatus ja lohtu. Se, että Pyhä Henki on kanssamme, on yksi suurimmista siunauksista tässä elämässä.

Miksi käytämme vettä emmekä viiniä

Vapahtajan muistaminen on sakramentin tärkein asia. Jumala on ilmoittanut nykyajan profeetoille, että vesi voi myös olla vertauskuva Jeesuksen verestä ja muistuttaa meitä Hänen uhristaan.