Millainen on kirkkoyhteisömme?

Kirkko ei ole vain paikka, jossa me kunnioitamme Jumalaa – se on myös paikka, jossa me palvelemme Jumalaa. Ja yksi parhaista tavoista palvella Jumalaa on huolehtia ympärillämme olevista ihmisistä. Se saattaa tarkoittaa sitä, että vie lämpimän aterian jollekulle, joka tarvitsee sitä, tai että on yksinkertaisesti hyvä ystävä. Kirkon jäsenet hoitavat seurakunnassaan vapaaehtoisesti myös monia tehtäviä, kuten opettavat pyhäkoulussa, säestävät laulamista, järjestävät toimintoja tai tekevät lähetystyötä.

Seurakuntamme koostuvat kirkon jäsenistä, jotka asuvat lähiseudulla. Sinun seurakunnastasi voi tulla paljolti samanlainen kuin iso perhe. Olet saattanut jopa kuulla kirkkomme jäsenten nimittävän toinen toistaan veljeksi tai sisareksi.

Huolenpito muista

Palvelutyö on ohjelma, jonka avulla varmistetaan, että kaikilla kirkon jäsenillä on ystävä, johon he voivat tukeutua hädän hetkinä. Aikuisia ja nuoria pyydetään ystävystymään tiettyihin henkilöihin ja perheisiin ja pitämään huolta heistä. Palvelutyö auttaa meitä noudattamaan Jeesuksen esimerkkiä siitä, että rakastamme lähimmäistämme niin kuin itseämme. Me käymme toistemme luona, rukoilemme toistemme puolesta, palvelemme toisiamme ja lohdutamme toisiamme.

Perheen yhteistä aikaa

Koska perheet ovat hyvin tärkeitä, Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenet varaavat yhden illan viikosta perheiltaa varten. He viettävät yhdessä aikaa, oppivat evankeliumia, syövät jotakin hyvää ja pitävät hauskaa.

Tule osaksi kirkkoperhettämme
Etsi sinua lähellä oleva kirkko

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkossa on myös luokkia ja ohjelmia, jotka auttavat jokaista jäsentä elämään onnellisempaa, enemmän tyydytystä tuottavaa elämää.

Naisten ryhmä

Naisten ryhmä on nimeltään Apuyhdistys. Ja vaikka et ehkä olekaan kuullut Apuyhdistyksestä, niin se on suurimpia naisjärjestöjä maailmassa. Se on sisarjoukko, joka on sitoutunut auttamaan apua tarvitsevia, rakentamaan uskoa ja vahvistamaan perheitä. Apuyhdistyksessä on erilaisia kokoontumisia ja palvelutoimintoja koko vuoden ajan. Tule mukaamme!

Miesten ryhmä

Miesten ryhmä on nimeltään vanhinten koorumi. Osana sunnuntaikokouksia miehet kokoontuvat yhdessä uskoa vahvistaville oppitunneille. Yksi heidän tärkeimmistä velvollisuuksistaan on palveleminen: he huolehtivat leskistä, tekevät pihatöitä ja jopa kuljettavat huonekaluja muutoissa. Usein he järjestävät yhdessäoloa, kuten grillijuhlia tai urheilutapahtumia.

Nuorten ryhmät

Nuorilla miehillä ja naisilla, jotka ovat 12–17-vuotiaita, on kirkossa omat pyhäkoululuokkansa. Yhtenä iltana viikossa he kokoontuvat toimintoihin, kuten patikoimaan, urheilemaan, palvelemaan ja oppimaan erilaisia elämäntaitoja. Muutaman kerran vuodessa heillä on myös tanssit.

Lasten luokat

Lapset, jotka ovat iältään 3–11-vuotiaita, osallistuvat pyhäkoululuokkaan, joka on nimeltään Alkeisyhdistys. Sunnuntaisin Alkeisyhdistyksen lapset laulavat lauluja, osallistuvat hauskoihin oppimistoimintoihin ja oppivat Jeesuksesta ja Hänen opetuksistaan.

Yleisiä kysymyksiä

Ihmisillä on paljon kysymyksiä ”mormoneista” tai kunnioittavammin Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenistä. Napsauta tästä, niin näet koko luettelon.

Tutki lisää aiheita

Vahvan perheen kasvattaminen

Jumala loi perheet, jotta voimme kokea onnea, oppia rakastavassa ilmapiirissä ja valmistautua iankaikkiseen elämään.

Jeesuksen Kristuksen seuraaminen

Kuka on Jeesus Kristus? Jeesus on maailman Vapahtaja. Kun seuraamme Häntä, me koemme enemmän rauhaa ja onnea elämässä.

Jeesuksen Kristuksen kirkko

Kun Jeesus oli maan päällä, Hän perusti kirkkonsa. Tuo sama kirkko on olemassa nykyäänkin.

Tuleminen lähemmäksi Jumalaa

Hän on Isämme. Hän loi maailman ja meidät kaikki. Hän tuntee sinut ja rakastaa sinua.

Sunnuntain jumalanpalvelukset

Kirkko on pakopaikka arkielämän kaaoksesta. Kun osallistumme kirkon kokouksiin, saamme aikaa keskittyä palvelemaan Jumalaa ja rakastamaan lähimmäisiämme. Se on hengellistä latautumista ja erinomainen keino auttaa meitä pitämään Jeesus elämässämme etualalla ja keskipisteenä.

Kuinka löydän oikean kristillisen kirkon?

Kirkkoa etsiessä on hyödyllistä ajatella sitä, mitä Jeesus ja Hänen apostolinsa ja profettansa ovat opettaneet.

Kuusi syytä mennä kirkkoon

Kirkkoon menemiselle on aina esteitä. Kenties olet töissä tai sinulla on urheiluharjoitukset sunnuntaisin, et pidä kirkkoa tarpeellisena tai haluat vain rentoutua rasittavan viikon jälkeen. Olipa kohtaamasi este mikä tahansa, sinua siunataan, kun päätät noudattaa Jumalan käskyä palvella Häntä kirkossa.

Kuinka voin tulla jäseneksi?

Ihmiset voivat saada tietoa Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta monin tavoin. Voit osallistua kirkon kokouksiin, kysyä ystäviltäsi, jotka ovat jäseniä, mihin he uskovat, tai tavata lähetyssaarnaajamme. Kun olet saanut tietoa Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta ja haluat liittyä jäseneksi, voit päättää mennä kasteelle.