Kuinka voin saada anteeksiannon Jumalalta?

Parannus tuo anteeksiannon ja parantumisen Jeesuksen Kristuksen voiman ansiosta.

Parannus on paljon enemmän kuin sitä, että tunnistaa väärinteon tai sanoo olevansa pahoillaan. Se on mielen ja sydämen muutos, johon sisältyy kääntyminen pois synnistä ja kääntyminen Jumalan puoleen pyytämään apua ja anteeksiantoa. Kun me teemme parannuksen, me koemme kestävää onnea.

Parannus on mahdollisuus tulla paremmaksi. Jumala on kärsivällinen kanssasi, kun teet työtä voittaaksesi huonot tavat ja riippuvuudet ja teet todellisia muutoksia elämässäsi. Tämä muutos on mahdollinen Jeesuksen Kristuksen ja Hänen uhrinsa ansiosta. Kestipä se miten kauan hyvänsä, se on vaivan arvoista.

Miksi minun pitää tehdä parannus?

Monet uskovat, ettei ole olemassa mitään ehdotonta oikeaa tai väärää. Jumalalla on kuitenkin meitä koskevia odotuksia, ja Hän on antanut meille käskyjä noudatettavaksi. Silloin kun me rikomme Jumalan käskyjä, me teemme syntiä. Kukaan meistä ei ole täydellinen, ja meidän kaikkien on tehtävä parannusta: ”Sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta” (Room. 3:23).  Syntimme estävät meitä palaamasta kotiin elämään Jumalan luona.

Jeesus Kristus antoi meille keinon saada syntimme anteeksi. Hän kärsi syntiemme vuoksi niin että jos teemme parannuksen, meistä voi tulla jälleen puhtaita ja me vapaudumme katumuksesta.

Parannuksen siunauksia

Synti on raskas kuorma, joka täyttää meidät katumuksella ja murheella. Parannus poistaa nuo tunteet ja korvaa ne ilolla. Alma, eräs Mormonin kirjan profeetta, kuvaa onnea, jota hän tunsi parannuksenteon jälkeen: ”[Ei] voi olla mitään niin suurta ja ihanaa kuin iloni oli” (Alma 36:21). Kun teemme täyden parannuksen, me saamme anteeksi ja parannumme. Me tunnemme rauhaa, iloa, vapautta ja varmuutta.

Opiskelutuokio: Kuinka voi antaa anteeksi ja saada anteeksi
Ilmoittaudu

Kuinka teen parannuksen?

Jeesuksella Kristuksella on voima antaa syntisi anteeksi. Parannuksen tekeminen ei ole monimutkaista, mutta se voi joskus olla tuskallista ja vaikeaa. Herra on luvannut: ”Se, joka on tehnyt parannuksen synneistään, se saa anteeksi, enkä minä, Herra, muista niitä enää” (OL 58:42).

Parannus on henkilökohtainen kokemus Jeesuksen kanssa. Parannuksen tekemiseen joistakin synneistä voi mennä enemmän aikaa kuin toisista.  Vaikka parannuksen tekemistä ei pitäisi ajatella tarkistusluettelona, nämä periaatteet voivat auttaa sinua, jos et ole varma siitä, mistä aloittaa, tai jos sinun on vaikea nähdä edistymistäsi.

Opi parannuksen periaatteet

Usko

Uskominen Jeesukseen Kristukseen on parannuksenteossa välttämätöntä. Usko siihen, että Jeesus Kristus voi vapauttaa sinut synnin taakasta ja että sinä voit olla jälleen puhdas.

Tunnista synti

Tunnista, että olet tehnyt syntiä – että olet jollakin tavalla kääntynyt pois Jumalasta. Muutosta ei voi tapahtua, jos kieltäydyt myöntämästä, että olet tehnyt jotakin väärää.

Tunne murhetta

Sinun pitäisi tuntea todellista katumusta niistä asioista elämässäsi, jotka ovat ristiriidassa Jumalan tahdon kanssa. Halua vilpittömästi tehdä muutoksia. Kun saat syntisi anteeksi, murheesi korvautuu ilolla.

Hylkää synti

Vilpittömän murheen pitäisi johtaa sinut lopettamaan sen tekeminen, mikä on väärin. Jeesus sanoi naiselle, joka tavattiin aviorikoksesta: ”Mene, äläkä enää tee syntiä” (Joh. 8:11).

Tunnusta

Ole avoin ja rehellinen Jumalalle rukouksessa ja myönnä, että olet tehnyt virheitä. Kun olet tunnustanut syntisi, pyydä apua. ”Tästä te voitte tietää, tekeekö ihminen parannuksen synneistänsä – katso, hän tunnustaa ne ja hylkää ne” (OL 58:43).

Hyvitä

Jos mahdollista, sinun tulee korvata tekojesi aiheuttama vahinko. Jos olet tehnyt väärin jotakuta toista ihmistä kohtaan, pyydä tuolta henkilöltä anteeksi ja tee kaikki voitavasi tilanteen korjaamiseksi.

Täytä elämäsi hyvyydellä

Täytä elämäsi mieltä kohottavilla ja voimaannuttavilla toiminnoilla. Niihin voisi sisältyä ajan viettäminen hyvien ystävien kanssa, rukoileminen, pyhien kirjoitusten tutkiminen ja kirkossa käyminen. Nämä tuovat hengellistä voimaa ja lisäävät lujuutta voittaa heikkouksia.

Jatka kulkua Kristuksen luokse

Presidentti Dallin H. Oaks puhui kustakin näistä parannuksen periaatteista ja sanoi: ”Kaikki tämä sisältyy pyhissä kirjoituksissa usein esitettyyn kutsuun tulla Kristuksen luokse.” Vapahtajan rakastava kutsu tehdä parannus on yhtä tärkeä ja vapauttava nykyisinä aikoina kuin se on aina ollut.

Olenko tehnyt niin paljon syntiä, etten voi tehdä parannusta?

Jeesus on maksanut jokaisen synnin hinnan. Sinusta on kenties tuntunut, että syntisi ovat liian vakavia tai että olet tehnyt saman erheen liian monta kertaa. Mutta siitä riippumatta, kuinka paljon syntiä olemme tehneet, me voimme aina tehdä parannuksen ja saada anteeksi. Jotkin synnit voi olla helpompaa korjata kuin toiset, mutta Jeesus Kristus on tarjonnut täydellisen anteeksiannon kaikista synneistä. Hän haluaa antaa anteeksi.

Tilaa maksuton Mormonin kirja
Pyydä nyt