Pyhä Raamattu

Pyhä Raamattu opettaa sivuillaan, ettei Jumala lakkaa koskaan rakastamasta lapsiaan. Tunne Jumalan rakkautta itseäsi kohtaan, kun luet Raamattua.

Yleisiä kysymyksiä

Ihmisillä on paljon kysymyksiä ”mormoneista” tai kunnioittavammin Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenistä. Napsauta tästä, niin näet koko luettelon.

Kyllä. Hyvin syvästi. Se on Jumalan sanaa, pyhä kirja, ja onnellinen elämä edellyttää sen lukemista. Raamatun ohella me saamme innoitusta myös muista pyhistä kirjoista, joita ei ole muualla kuin Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkossa. Ne kaikki yhdessä opettavat meille tärkeitä totuuksia Jeesuksesta Kristuksesta.

Mormonin kirja tukee Raamattua ja selventää usein Jeesuksen Kristuksen opetuksia. Esimerkiksi Raamatun Markuksen ja Luukkaan kirjoissa kerrotaan samoja kertomuksia Jeesuksesta, mutta voit oppia enemmän lukemalla kertomukset kahdesta näkökulmasta.

Yhdessä Mormonin kirja ja Raamattu sisältävät tuhansien vuosien verran innoitusta, johdatusta ja opetusta. Ne osoittavat, että Jumala rakastaa ja opastaa ihmisiä kaikissa osissa maailmaa. Tutkimalla kumpaakin kirjaa voit ymmärtää paremmin, kuka Jumala on ja mitä Hän haluaa antaa sinulle.

Raamatun ovat kirjoittaneet innoitetut ihmiset, joita kutsutaan profeetoiksi. Jumala puhui profeetoille, kuten Moosekselle ja Jesajalle, ja nämä kirjoittivat muistiin Hänen opetuksensa. Nämä kirjoitukset muodostavat Vanhan testamentin. Uusi testamentti on kokoelma Jeesuksen seuraajien omakohtaisesti koettuja kertomuksia sekä Paavalin ja muiden apostolien kirjeitä. Kumpikin näistä testamenteista käännettiin myöhemmin ja koottiin kirjaksi, jonka tunnemme nykyään Pyhänä Raamattuna.