Mitä temppelit ovat?

Temppelit ovat pyhiä jumalanpalveluspaikkoja, joissa me tulemme lähemmäksi Jumalaa.

Temppelit ovat kirjaimellisesti Herran huoneita. Ne ovat paikkoja, joihin ihmiset voivat mennä antamaan pyhiä lupauksia Jumalalle, tuntemaan Hänen Henkensä vaikutusta ja astumaan hetkeksi pois jokapäiväisen elämän kiireisistä vaatimuksista.

Miksi myöhempien aikojen pyhillä on temppeleitä?

Temppeleitä on ollut maailmassa kauan aikaa. Mooseksella oli telttamaja, Salomo rakensi kauniin temppelin ja Jeesus opetti temppelissä Jerusalemissa. Nykyään temppeleitä rakennetaan kaikkialle maailmaan. Näissä yli 150 temppelissä eri puolilla maailmaa Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon uskolliset jäsenet saavat tilaisuuksia levolliseen pohdiskeluun ja oppivat lisää Jumalan onnensuunnitelmasta. Temppelissä pari voidaan vihkiä avioliittoon iankaikkisuudeksi, ei vain siihen asti, ”kunnes kuolema teidät erottaa”. Kirkon jäsenet voivat suorittaa myös kasteita ja muita toimituksia rakkaidensa puolesta, jotka ovat kuolleet saamatta näitä siunauksia.

Haluatko puhua lisää temppeleistä? Meistä olisi mukavaa tavata sinut.
Tapaa lähetyssaarnaajat

 

Washington D.C:n temppeli Yhdysvalloissa

 

Concepciónin temppeli Chilessä

 

Suolajärven temppeli Utahissa Yhdysvalloissa

 

Fort Lauderdalen temppeli Floridassa Yhdysvalloissa

 

Bernin temppeli Sveitsissä

 

Tijuanan temppeli Meksikossa

 

Pariisin temppeli Ranskassa

 

Laien temppeli Havaijissa

 

Tucsonin temppeli Arizonassa Yhdysvalloissa

 

Accran temppeli Ghanassa

words and things

Temppelin siunaukset

Koska jokainen temppeli on Herran huone, me voimme tuntea erityistä läheisyyttä Jumalaan käydessämme temppelissä. Tämä tunne voi tuoda toivoa, kun meillä on haasteita, ja ohjausta, kun tarvitsemme johdatusta elämäämme. Temppeli on myös paikka, jossa voimme saada suurimmat siunaukset, mitä Jumalalla on meille tarjolla, kuten mahdollisuuden elää perheemme kanssa ikuisesti, myös kuolemamme jälkeen. Me voimme kunnioittaa ja palvella myös rakkaita kuolleitamme tarjoamalla nämä siunaukset heille toimimalla heidän puolestaan.

Temppelit ovat eri asia kuin seurakuntakeskukset

Kirkon jäsenet palvelevat Jumalaa seurakuntakeskuksissa eri puolilla maailmaa, ja vierailijat ovat aina tervetulleita niihin. Näitä rakennuksia voivat olla naapurustossa oleva kirkkorakennus tai vuokrahuoneisto kaupunkialueella. Joka tapauksessa nämä seurakuntakeskukset ovat paikkoja, joihin kirkon jäsenet kokoontuvat säännöllisesti yhteen sunnuntain jumalanpalveluksiin ja viikkotoimintoihin.

Tuo perheesi kirkkoon
Etsi sinua lähellä oleva kirkko

Yleisiä kysymyksiä

Ihmisillä on paljon kysymyksiä ”mormoneista” tai kunnioittavammin Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenistä. Napsauta tästä, niin näet koko luettelon.