Mitä temppelit ovat?

Temppelit ovat pyhiä jumalanpalveluspaikkoja, joissa me tulemme lähemmäksi Jumalaa.

Temppelit ovat kirjaimellisesti Herran huoneita. Ne ovat paikkoja, joihin ihmiset voivat mennä antamaan pyhiä lupauksia Jumalalle, tuntemaan Hänen Henkensä vaikutusta ja astumaan hetkeksi pois jokapäiväisen elämän kiireisistä vaatimuksista.

Miksi myöhempien aikojen pyhillä on temppeleitä?

Temppeleitä on ollut maailmassa kauan aikaa. Mooseksella oli telttamaja, Salomo rakensi kauniin temppelin ja Jeesus opetti temppelissä Jerusalemissa. Nykyään temppeleitä rakennetaan kaikkialle maailmaan. Näissä yli 150 temppelissä eri puolilla maailmaa Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon uskolliset jäsenet saavat tilaisuuksia levolliseen pohdiskeluun ja oppivat lisää Jumalan onnensuunnitelmasta. Temppelissä pari voidaan vihkiä avioliittoon iankaikkisuudeksi, ei vain siihen asti, ”kunnes kuolema teidät erottaa”. Kirkon jäsenet voivat suorittaa myös kasteita ja muita toimituksia rakkaidensa puolesta, jotka ovat kuolleet saamatta näitä siunauksia.

Haluatko puhua lisää temppeleistä? Meistä olisi mukavaa tavata sinut.
Tapaa lähetyssaarnaajat

 

Washington D.C:n temppeli Yhdysvalloissa

 

Concepciónin temppeli Chilessä

 

Suolajärven temppeli Utahissa Yhdysvalloissa

 

Fort Lauderdalen temppeli Floridassa Yhdysvalloissa

 

Bernin temppeli Sveitsissä

 

Tijuanan temppeli Meksikossa

 

Pariisin temppeli Ranskassa

 

Laien temppeli Havaijissa

 

Tucsonin temppeli Arizonassa Yhdysvalloissa

 

Accran temppeli Ghanassa

Temppelin siunaukset

Koska jokainen temppeli on Herran huone, me voimme tuntea erityistä läheisyyttä Jumalaan käydessämme temppelissä. Tämä tunne voi tuoda toivoa, kun meillä on haasteita, ja ohjausta, kun tarvitsemme johdatusta elämäämme. Temppeli on myös paikka, jossa voimme saada suurimmat siunaukset, mitä Jumalalla on meille tarjolla, kuten mahdollisuuden elää perheemme kanssa ikuisesti, myös kuolemamme jälkeen. Me voimme kunnioittaa ja palvella myös rakkaita kuolleitamme tarjoamalla nämä siunaukset heille toimimalla heidän puolestaan.

Temppelit ovat eri asia kuin seurakuntakeskukset

Kirkon jäsenet palvelevat Jumalaa seurakuntakeskuksissa eri puolilla maailmaa, ja vierailijat ovat aina tervetulleita niihin. Näitä rakennuksia voivat olla naapurustossa oleva kirkkorakennus tai vuokrahuoneisto kaupunkialueella. Joka tapauksessa nämä seurakuntakeskukset ovat paikkoja, joihin kirkon jäsenet kokoontuvat säännöllisesti yhteen sunnuntain jumalanpalveluksiin ja viikkotoimintoihin.

Tuo perheesi kirkkoon
Etsi sinua lähellä oleva kirkko

Yleisiä kysymyksiä

Ihmisillä on paljon kysymyksiä ”mormoneista” tai kunnioittavammin Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenistä. Napsauta tästä, niin näet koko luettelon.

Jeesus opetti, että kaste on välttämätön taivaan valtakuntaan pääsemiseksi. Mutta entä niiden ihmisten kohtalo, jotka ovat kuolleet saamatta kastetta tai edes tietämättä mitään Jeesuksesta? Kuinka myös he voivat pelastua?

Onneksi Jumala on rakastava, ja Hän on varannut jokaiselle keinon vastaanottaa kaikki siunauksensa – jopa kuoleman jälkeenkin. Temppeleissä kasteita ja muita välttämättömiä toimituksia suoritetaan niiden puolesta, jotka ovat kuolleet saamatta tuota mahdollisuutta. Apostoli Paavali puhui Raamatussa (ks. 1. Kor. 15:29) kasteesta kuolleiden puolesta, ja Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenet jatkavat tuota samaa käytäntöä temppeleissä tänä aikana.

Näin se toimii: Myöhempien aikojen pyhät tutkivat sukuaan löytääkseen niiden ihmisten nimiä, jotka ovat kuolleet saamatta kastetta. Sitten heidät kastetaan noiden esivanhempien puolesta temppelissä. Tämä muille tehty palvelus tarjotaan rakkaudella, ja koska elämä jatkuu kuoleman jälkeen, niin ne, jotka ovat kuolleet, saavat tietää toimituksista ja voivat valita, ottavatko he ne vastaan vai eivät.

Perhe on keskeisellä sijalla Jumalan onnensuunnitelmassa meitä varten, ja avioliiton on tarkoitus kestää pidemmälle kuin ”kunnes kuolema teidät erottaa”. Temppelissä aviomies ja vaimo liitetään ikuisesti yhteen. Tätä avioliittoon vihkimistä nimitetään temppelisinetöimiseksi, koska aviopari liitetään yhteen tämän elämän ja iankaikkisuuden ajaksi. Morsian ja sulhanen lupaavat kunnioittaa ja rakastaa toinen toistaan täysin ja sitoutua noudattamaan Jeesuksen opetuksia ja esimerkkiä. Heille puolestaan luvataan, että heidän avioliittonsa ja heidän perheensä säilyvät seuraavassa elämässä.

Kun temppeli on rakennettu tai peruskorjattu, järjestetään avointen ovien päivät. Näiden päivien aikana jokainen on tervetullut kiertokäynnille temppeliin. Kun temppeli on vihitty käyttöön, kaikkia kutsutaan edelleen käymään kauniilla tontilla tai vierailukeskuksessa, mutta pääsy temppeliin on varattu Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon uskollisille jäsenille, jotka haluavat osallistua seremonioihin.

Näihin seremonioihin sisältyy se, että oppii lisää Jumalan onnensuunnitelmasta meitä varten ja tekee vakavia lupauksia seurata Jeesusta Kristusta. On tärkeää, että kaikki, jotka menevät temppeliin, ovat valmiita tekemään nämä pyhät lupaukset.

Pidä mielessä, että temppelit ovat eri asia kuin lähiseudun seurakuntakeskukset. Eri puolilla maailmaa on tuhansittain paikallisia seurakuntakeskuksia, joihin kirkon jäsenet menevät sunnuntain jumalanpalveluksiin. Näihin rakennuksiin kokoonnutaan myös erilaisiin arkipäivän toimintoihin ja tapahtumiin. Kaikki vierailijat ovat tervetulleita näihin seurakuntakeskuksiin, ja heitä kutsutaan palvelemaan Jumalaa kanssamme.