Jeesuksen kirkko palautettiin

Vuonna 1820 Jumala ja Jeesus kutsuivat uuden profeetan palauttamaan tosi kirkon. Profeetan nimi oli Joseph Smith.

Joseph Smith varttui vaatimattomana maalaispoikana Palmyrassa New Yorkin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Sillä alueella monet kirkot ja saarnaajat kilpailivat käännynnäisistä. Joseph oli hämmentynyt siitä, mihin kirkkoon hänen pitäisi liittyä, koska ne kaikki opettivat eri asioita. Hän luki erään Raamatun jakeen, jossa kehotettiin kysymään Jumalalta, jos ihmisellä oli jokin kysymys, ja Hän vastaisi.

Tilaa maksuton Mormonin kirja
Pyydä nyt

Joseph päätti rukoilla. Hän meni syrjäiseen paikkaan metsässä ja polvistui kysyen rukouksessa nöyrästi Jumalalta, mihin kirkkoon hänen pitäisi liittyä. Jumala ja Jeesus ilmestyivät hänelle näyssä. Myöhemmin Joseph kuvaili tätä pyhää kokemusta:

”Näin valopatsaan aivan pääni yläpuolella, aurinkoa kirkkaamman, ja se laskeutui vähitellen, kunnes se lankesi minuun. – – Valon levätessä päälläni näin kahden persoonan, joiden hohdetta ja kirkkautta on mahdoton kuvata, seisovan yläpuolellani ilmassa. Toinen heistä puhui minulle kutsuen minua nimeltä ja sanoi osoittaen toista: Tämä on minun rakas Poikani. Kuule häntä!” (JS–H 1:16–17.)

Isä Jumala ja Hänen Poikansa Jeesus Kristus kielsivät Josephia liittymästä mihinkään silloisista kirkoista. He sanoivat, että hänen kauttaan Jeesus palauttaisi lopulta alkuperäisen kirkkonsa. Joseph Smithistä tulisi profeetta, aivan kuten muinaiset raamatunaikaiset profeetat. Ajan kuluessa hän sai tärkeän pappeuden valtuuden, joka oli menetetty, ja sen mukana vallan kastaa, parantaa sairaita ja kutsua apostoleja ja muita johtajia. Palautettu kirkko perustettiin virallisesti 6. huhtikuuta 1830.

Mormonin kirjan rooli Jeesuksen kirkon palautuksessa

Kun Jeesus perusti jälleen kirkkonsa, Hän toi esiin muinaisen aikakirjan, jonka Joseph Smith käänsi. Se on Mormonin kirja – toinen todistus Jeesuksesta Kristuksesta. Se sekä tukee että selventää Raamattua varmistaen, että Jeesuksen Kristuksen opetukset pysyvät puhtaina ja oikeina. Sinä voit tulla tietämään, että Mormonin kirja, kuten Raamattu, on Jumalan sanaa, kun luet sitä ja rukoilet tietääksesi, onko se totta. Jos Jumala vastaa, että se on totta, niin tiedät, että Joseph Smith oli profeetta ja että olet löytänyt Jeesuksen tosi kirkon.

Opi lisää Jeesuksen Kristuksen palautetusta kirkosta
Tapaa lähetyssaarnaajat

Jeesus Kristus johtaa kirkkoaan tänä aikana

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko on Jeesuksen Kristuksen palautettu kirkko. Jeesus on kirkkonsa johdossa ja ohjaa aktiivisesti meitä kohti Jumalaa nykyajan profeetan välityksellä.

Tule palvelemaan Vapahtajaa Jeesusta Kristusta kanssamme! Sinun kannattaa opiskella Hänen opetuksiaan pyhistä kirjoituksista ja kuunnella, mitä Hän on sanonut profeetoille ja apostoleille meidän aikanamme. Tunnet Jumalan rakkautta, kun osallistut muiden palvelemiseen Herran kirkossa.

Kaikki ovat tervetulleita kirkkoon
Etsi sinua lähellä oleva kirkko

Yleisiä kysymyksiä

Ihmisillä on paljon kysymyksiä ”mormoneista” tai kunnioittavammin Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenistä. Napsauta tästä, niin näet koko luettelon.