20 Raamatun kohtaa, jotka innoittavat sinua auttamaan muita

Muiden palveleminen on todellisen kristillisyyden tunnusmerkki. Raamatussa kerrotaan yksityiskohtaisesti siitä, kuinka Jeesus Kristus palveli omistautuneesti muita, ja Raamattu kannustaa Hänen seuraajiaan tekemään samoin. Raamattu osoittaa myös, että muiden ihmisten auttaminen on Jumalan palvelemista ja tuo siunauksia.

Katso, kuinka Jeesus palveli muita

Hän pesi opetuslastensa jalat

”Sitten hän kaatoi vettä pesuastiaan, rupesi pesemään opetuslasten jalkoja ja kuivasi ne vyötäisillään olevalla liinalla” (Joh. 13:5).

Hän paransi sairaita

”Jeesus meni Pietarin kotiin ja näki, että tämän anoppi makasi kovassa kuumeessa. Jeesus kosketti hänen kättään, ja kuume lähti hänestä. Nainen nousi vuoteesta ja alkoi palvella Jeesusta.” (Matt. 8:14–15.)

Hän herätti kuolleita

”Mutta Jeesus otti [Jairoksen tytärtä] kädestä ja sanoi kuuluvalla äänellä: ’Tyttö, nouse!’ Silloin henki palasi tyttöön. Hän nousi heti jalkeille.” (Luuk. 8:54–55.)

Hän kärsi syntiemme vuoksi

”Itse hän meni vähän edemmäs, kivenheiton päähän, polvistui ja rukoili: ’Isä, jos tahdot, niin ota tämä malja minulta pois. Mutta älköön toteutuko minun tahtoni, vaan sinun.’ – – Suuressa tuskassaan Jeesus rukoili yhä kiihkeämmin, niin että hänen hikensä vuoti maahan veripisaroiden tavoin.” (Luuk. 22:41–42, 44.)

Raamatusta saamme tietää monista tavoista, joilla Vapahtajamme Jeesus Kristus palveli. Hän neuvoi, että pyrkisimme seuraamaan Hänen täydellistä esimerkkiään auttamalla lähimmäisiämme. Nämä 20 Raamatun kohtaa innoittavat meitä palvelemaan muita ja opettavat meille, kuinka sen teemme.

Raamattu opettaa meitä rakastamaan ja palvelemaan muita

1

2

3

4

Palvele perhettäsi

5

6

7

Palvele lähimmäisiäsi

8

9

10

11

Palvele vihollisiasi

12

13

14

15

Muiden auttamisen tuomia siunauksia

16

17

18

19

20

Kun rakastamme ja palvelemme lähimmäisiämme, me elämme kummankin käskyn mukaan. Auttamalla Jumalan rakkaita lapsia me osoitamme rakastavamme Häntä. Palvelemalla perhettämme, naapureitamme ja vihollisiamme rakkautemme heitä kohtaan kasvaa. Raamattu opettaa meille, kuinka voimme palvella muita, seurata Jeesusta ja kokea iloa.