Mihin me uskomme?

Koska olemme kristittyjä, me uskomme kaiken mahdollisen oppimiseen Jeesuksesta. Elämän suurin onni tulee siitä, että seuraa Vapahtajaa. Tunnet Hänen rakkautensa sinua kohtaan, kun pyrit ymmärtämään Hänen elämäänsä ja opetuksiaan.

Tilaa maksuton Mormonin kirja
Pyydä nyt

Yleisiä kysymyksiä

Ihmisillä on paljon kysymyksiä ”mormoneista” tai kunnioittavammin Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenistä. Napsauta tästä, niin näet koko luettelon.

Kyllä ovat. Ehdottomasti! Onhan ”mormoni” pelkkä lempinimi. Me olemme Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäseniä. Uskommekin, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika, maailman Vapahtaja, ja että Hän rakastaa meitä kaikkia enemmän kuin osaamme kuvitella. Tarkoittaako se sitä, että meillä on täsmälleen samat uskonkäsitykset kuin jokaisella muulla kristillisellä kirkolla? Ei. Mutta me todellakin pidämme itseämme omistautuneina Jeesuksen Kristuksen seuraajina.

Jeesuksen Kristuksen kirkon jäsenet eivät juo olutta, koska me uskomme innoitettuun terveyslakiin, joka kannustaa meitä huolehtimaan ruumiistamme. Suurin osa siitä on maalaisjärjen mukaista. Ei huumeita. Ei alkoholia. Ei tupakkatuotteita. Mutta sen lisäksi siinä kielletään myös kahvi ja tee. Emme tarkalleen tiedä syytä siihen, mutta me uskomme, että ohjeet ovat tulleet Jumalalta, joten yritämme pidättäytyä noista aineista.

Kyllä. Hyvin syvästi. Se on Jumalan sanaa, pyhä kirja, ja onnellinen elämä edellyttää sen lukemista. Raamatun ohella me saamme innoitusta myös muista pyhistä kirjoista, joita ei ole muualla kuin Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkossa. Ne kaikki yhdessä opettavat meille tärkeitä totuuksia Jeesuksesta Kristuksesta.

Se riippuu muutamista asioista. Temppelit ovat avoinna vain niille kirkon jäsenille, jotka ovat työskennelleet valmistautuakseen saamaan eniten temppelikokemuksestaan. Mutta kun temppeli on juuri valmistunut, ja joskus muulloinkin, yleisölle järjestetään avointen ovien tilaisuuksia, jotta se voi käydä tutustumiskierroksella sisällä temppelissä. Monissa temppeleissä on myös vierailukeskus ja puistoalue, jotka ovat avoimia kaikille.

Pyhä kolminaisuus on termi, jota monet kristilliset kirkkokunnat käyttävät kuvaillakseen Isää Jumalaa, Jeesusta Kristusta ja Pyhää Henkeä. Myöhempien aikojen pyhät uskovat hyvin vahvasti kaikkiin kolmeen, mutta me emme usko, että He kaikki ovat yhtä samaa persoonaa. Me ajattelemme, että He ovat tarkoitukseltaan yhtä. Heidän tarkoituksensa on auttaa meitä saavuttamaan todellista iloa tässä elämässä ja tulevassa elämässä (johon myös uskomme).